Nabór na stanowisko Starszego Specjalisty w Dziale Informatyki

29/06/2020 12:56 przez Katarzyna Rawska Aktualności

Dyrektor Białostockiego Parku Naukowo–Technologicznego ogłasza nabór na stanowisko Starszego Specjalisty w Dziale Informatyki Białostockiego Parku Naukowo–Technologicznego.

Ogólny zakres zadań na stanowisku pracy:

• Współpraca z innymi działami w celu utrzymania, rozwoju i rozbudowy infrastruktury IT;
  • Administracja środowiskiem serwerowym i aplikacyjnym działającym w oparciu o systemy Linux/Windows;
  • Administracja środowiskiem wirtualnym opartym o rozwiązania VMware;
  • Konfiguracja i administracja urządzeniami sieciowymi takimi jak przełączniki, routery, urządzenia typu firewall;
  • Monitorowanie i utrzymywanie ciągłości działania systemów i urządzeń produkcyjnych;
  • Nadzór nad bezpieczeństwem podległych systemów informatycznych;
  • Zarządzanie rolami i uprawnieniami użytkowników;
  • Tworzenie opisów funkcjonalnych, dokonywanie zakupów oprogramowania i sprzętu oraz nadzorowanie realizacji umów przez podmioty zewnętrzne świadczące na rzecz BPN-T usługi informatyczne;
  • Konfiguracja i ewidencja sprzętu komputerowego oraz instalacja oprogramowania;
  • Udzielanie zdalnej i lokalnej pomocy technicznej użytkownikom w zakresie obsługi zarządzanych systemów teleinformatycznych;
  • Udział w pracach związanych z utrzymaniem i rozwojem systemów informatycznych;
  • Prowadzenie dokumentacji technicznej;
  • Wsparcie Zespołu IT w realizacji zadań;

Wymagania niezbędne:

• Posiadanie obywatelstwa polskiego;
  • Wykształcenie wyższe, preferowane techniczne (informatyka, elektronika, telekomunikacja lub pokrewne);
  • Minimum trzyletnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku;
  • Posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych;
  • Niekaralność za przestępstwa ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwa skarbowe.

Wymagania pożądane:

• Praktyczna znajomość oraz umiejętność zarządzania i konfiguracji serwerowych dystrybucji systemu Linux oraz usług opartych o te systemy (Ubuntu, Centos);
  • Wiedza i umiejętności z zakresu konfiguracji i zarządzania urządzeniami sieciowymi takimi jak przełączniki, routery oraz urządzenia typu firewall (w szczególności Cisco, HP, D-Link);
  • Wiedza i umiejętności administracji systemem operacyjnym MS Windows Server 2008/2012/2016/2019 oraz systemami klienckimi MS Windows 7/8/10. Umiejętności i doświadczenie w zarządzaniu AD, GPO, IIS, DNS;
  • Praktyczna znajomość oraz umiejętności zarządzania infrastrukturą wirtualizacją (VMware);
  • Wiedza w zakresie tworzenia kopii bezpieczeństwa;
  • Ogólna znajomość przepisów z zakresu ochrony danych osobowych Umiejętność projektowania rozwiązań informatycznych;
  • Prawa jazdy kategorii B;
  • Znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym posługiwanie się dokumentacją techniczną;
  • Wymagania interpersonalne: Umiejętność przekazywania informacji w sposób jasny, precyzyjny i zwięzły; Umiejętność pracy w zespole i bezkonfliktowej współpracy ze współpracownikami;  Otwartość na dzielenie się wiedzą oraz informacjami; Zgłaszanie konstruktywnych wniosków usprawniających pracę zespołu.

Warunki pracy na stanowisku:

1. Pierwsza umowa o pracę będzie zawarta w wymiarze 1 etatu na czas określony do 6 – u miesięcy z wynagrodzeniem zasadniczym brutto za 1 etat w przedziale 4000,00 zł – 4600,00 zł w zależności od posiadanego doświadczenia i kwalifikacji. Ponadto, dodatek stażowy (5% wynagrodzenia zasadniczego po udokumentowaniu co najmniej pięciu lat stażu pracy, plus po 1% za każdy kolejny rok stażu pracy maksymalnie do 20% wynagrodzenia zasadniczego);
  2. Praca biurowa;

3. Praca przy monitorze ekranowym powyżej połowy dobowego czasu pracy;

4. Na stanowisku pracy nie występują czynniki szkodliwe dla zdrowia.

Szczegółowe informacje o wymaganych dokumentach i rekrutacji znajdują się w ogłoszeniu o naborze dostępnym poniżej.

• Ogłoszenie o naborze